sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Lyhyt tilannekatsaus

Olen ollut itse pari viikkoa sairaslomalla ensin flunssan takia ja sitten leikkauksen. Halise on ollut hoidossa ja palasi torstaina kotiin virtaa täynnä. Yhtiäkään treenejä ei olla tehty kahteen viikkoon, lenkkeilyt ollut minimissä ja muutenkin tekeminen vähissä. Lelujen etsinnästä ja aktivointilelujen pyörittelystä on lähinnä Halisen aktiviteetit koostunut viimeisten päivien aikana.

Tänään käytiin ensimmäistä kertaa siis pitkään aikaan hallilla tekemässä ruutua ja luoksetuloa.
Hallille mentäessä Halise sattui vahingossa kohdakkain eteisessä toisen koiran kanssa, joka alkoi haukkumaan. Usein tällaisissa yllättävissä tilanteissa H on provosoitunut ja alkanut haukkumaan/murisemaan takaisin. Nyt kävikin ihan yllättävä asia ja H palasi minun viereeni ja otti katsekontaktin. Wuhuuu! En tehnyt tästä kauhean suurta numeroa, mutta kehuin ja palkkasin sanallisesti hienosta reaktiosta.

Sitten siihen ruutuun. Ajatuksena oli tehdä pitkältä etäisyydeltä ruutua targetille. Sain kuitenkin extempore idean kokeilla mitäs käy jos lähetän ruutuun ilman targetia. Sinnehän se mokoma meni! Lähti vähän epävarmasti, mutta ruutuun meni ja pysähtyi. Palkkasin lelulla. Teimme kuitenkin vielä parit targetille menot pidemmältä etäisyydeltä. Aion ottaa nyt ohjelmistoon ruudun ilman targetia lyhyemmältä etäisyydeltä ja lisään parille toistolle targetin muistutuksena oikeasta kohdasta. Lisäksi teen pitkältä matkalta targetille ja sekaan kerta/pari ilman targetia. Halisella on mielestäni hyvä vauhti ruutuun, ja sitä haluan vahvistaa pidemmällä etäisyydellä. H kun rakastaa juoksemista ja vauhtia :) Tässä pätkä ekasta ruudusta ilman targetia:

Ensimmäinen ruutu ilman targetia

Luoksetuloa tehtiin piiiitkällä etäisyydellä. Tällaisen treenitauon jälkeen halusin tietoisesti ottaa vauhdikkaita liikkeitä, että saadaan energiaa purettua. Tehtiin neljä kertaa luoksetulo, kerran varasti lähdössä. Palautin takaisin ja loput toistot menikin hyvin takapuoli maahan liimattuna :D
Taas oltiin vähän edistytty viime kerrasta ja perusasentoon tulossa en antanut enää kuin ihan pienen käsiavun. Kehuin vauhdista kesken liikkeen ja superpalkat sitten liikkeen lopussa. Tässä video luoksarista:

Luoksari

Kapulan pitoa ollaan harjoiteltu kotona satunnaisesti. Se liike on jotenkin niin hermoja raastavaa, todella ärsyttävä liike opettaa. Eihän se koirankaan mielestä varmasti mitään mielenkiintoista ja hauskaa ole verrattuna vaikka luoksetuloon. Pidot onnistuu 3/5 toistosta. Pidon jälkeen annan joko irti käskyn niin että H pudottaa maahan tai niin että otan kapulan käteen. Tällä tavalla yritän tehdä omien käsien liikkeitä merkityksettömäksi = kun kädet liikkuu, se ei tarkoita yhtään mitään (irroittamista). Olemme kyllä harjoitelleet myös niin että pidon aikaan liikutan käsiäni (kuten alla olevalla videolla). Meillä oli takapakkivaihe kapulanpidossa hetki sitten ja tuntui että H ei enää ikinä pidä koko kapulaa. Se kyllä ottaa sen innokkaasti suuhun ja innokkaasti noutaa, mutta pitäminen oli jotenkin hankalaa. Sain vinkin yhdeltä ystävältäni, jolla on myös kapulan kanssa ollut taantumavaihe, että pidän lelua kainalossa/treeniliivin taskussa näkyvillä pidon aikana. Lelun saa sitten kun pito onnistuu. Näin sain takaisin pitoa paremmaksi, kun H odottaa näkyvillä olevaa lelua.

Kapulan pito

Noutojen kanssa ollaan vielä vähän vaiheessa palautusten osalta. Enkä ole sitä nyt niin stressannut, koska uskon sen helpottavan sitten kun pito on varmempi. Eli H kyllä tuo kapulan käteen asti ja ei louskuta sitä vaan pitää tiukasti, mutta jos pyydän tuomaan perusasentoon, H pudottaa kapulan useammin kuin pitää suussa irti-käskyyn asti.

Kaukojen perusteita teimme myös pari päivää sitten kotosalla. Ne tuotti kyllä vähän harmaita hiuksia, kun Halisessa riittää tällä hetkellä virtaa kuin pienessä pitäjässä ja keskittyminen oli sitä luokkaa. Ajattelin nyt keskittyä purkamaan ylimääräiset patoutuneet energiat lähiviikkojen aikana ja sen jälkeen keskittyä taas enemmän nuihin pilkuntarkkoihin juttuihin.

Kaukojen rakentelua

Tämän päivän hallitreeneistä jäi kyllä ihan mukava fiilis. Nyt huomaa että pikkuhiljaa alkaa rakentumaan liikkeet kisanomaisiksi ja tehty työ alkaa tuottamaan tulosta. Pitkä matka on vielä edessä, mutta välietapeista ja matkasta pitää nauttia täysillä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti