perjantai 9. maaliskuuta 2018

Perjantai-illan tokoilut

Piiitkästä aikaa päästiin ohjattuihin tokotreenien tämän sairasloman takia. Aihekin oli miltei paras mahdollinen; ongelmakohtien läpikäynti. Saimme pohtia etukäteen muutaman ongelman mihin haluaisimme apua. Tämä oli tietenkin se vaikein osuus, kun tuntuu että jokaisessa liikkeessä on jokin ongelma mikä kaipaa ratkaisua. Päädyin kuitenkin pyytämään apua seuraamiseen, kaukokäskyihin (maahan-seiso-maahan vaihdot) ja kapulan pitoon.

Seuraamisessa oli vielä muutama viikko sitten ongelmana "kurkkiva" päänasento. Olen saanut päänasentoa suoristettua seuraamisen yhteydessä palkkaamalla namilla kainaloon/ylös niin, että H hyppää ottamaan palkan palkkalupaussanasta. Valmentajan mielestä olimme päässeet päänasennossa eteenpäin ja se oli nyt parempi kuin viimeksi. Uutena ongelmana on tullut edistäminen ja pureuduimme nyt siihen. Lähdimme ratkaisemaan ongelmaa opettamalla H:lle seuraamaan vasenta jalkaa: kun vasen jalka ei liiku, H ei liiku. Kun vasen jalka liikkuu, H liikkuu. Teimme pari ensimmäistä toistoa niin että otin H:n perusasentoon ja otin yhden askeleen oikealla jalalla. H pysyi tässä hyvin ja palkkasin pysymisestä. Seuraavaksi lisättiin askeleet niin, että yksi oikealla, yksi vasemmalla, yksi oikealla ja vasen jäi paikoilleen. Tässä H yritti lähteä edistämään mutta lähti itse hakemaan oikeaa perusasentopaikkaa. Palkkasin oikeasta kohdasta. Tässä aion myös käyttää pientä muistutusta, jos H ei hoksaa lähteä hakemaan oikeaa paikkaa. Tätä nyt jankataan ja lisätään askeleita pikkuhiljaa. Lisäsimme myös käsiavun lonkan kohdalle. Käsi nyrkkiin, sormet alaspäin. Eli nyt tällainen tehopaketti oikean kohdan löytymiseen ja sitten lähdetään häivyttämään käsiapu pois.

Maahan-seiso vaihtoja lähdettiin opettamaan tällä tarjoamispelillä millä olen opettanut maahan-istu-maahan vaihdot. Eli maahanmenosta palkka annetaan istuasennosta (tietenkin palkkalupaus=naksaus tai jes oikeasta asennosta). Nyt annoin maahan käskyn ja jessitin, palkkasin seisoasentoon. Tähän myös lisätään uusi käskysana joka tulee olemaan up, koska liikerata on eri istu-seiso-vaihdossa. Lähdimme tekemään tätä niin, että H on edessäni sivuttain, jotta näen takapään liikkeen ylösnousemisessa, ettei tule lisäaskelia. Saatiin muutama hieno onnistuminen tehtyä ja treenit jatkuu ahkerasti kotona.

Kapulan pitoa katsottiin myös lopuksi. Tämä on ollut minulle murheenkryyni ja takapakkia on tullut ajoittain ja taas menty eteenpäin. Pelkään että kapulan pidosta tulee ikävä ja epämiellyttävä, joten olen ollut siinä aika varovainen, etten vaadi liikaa liian aikaisin. Aivan alkuun naksuttelin kapulan pidosta, mutta se meni pian siihen että pitoa ei saatu pidennettyä kun H tiputti kapulan. Siirryin sitten siihen etten antanut samaa (ota)käskyä mitä olin käyttänyt naksuttelussa ja jätin naksuttimen pois. Olen tehnyt aikalailla tällä kaavalla: kapula suuhun, irti, jes, palkka. Olen siis palkannut "kokonaisesta" liikkeestä vaikka välillä annan irti käskyllä pudottaa maahan ja välillä käteen. Nyt valkku muistutteli "jes" sanan käytöstä ja siitä että sillä sanalla kapula saadaan vasta irroittaa. Eli ei väliä pudottaako jessillä maahan vai antaako käteen, mutta sillä päästetään irti. Aika simppeli juttu, mikä nyt on vain päässyt unohtumaan.. Teimme sitten todella hyviä pitoja ja sain tehtyä ihan hyvät käsihäiriötkin. Esimerkiksi näin: kapula suuhun, kädet koskettaa kapulaa, jes. Kapula suuhun, kädet koskettaa kapulaa, palaa takaisin sivulle, jes. Kapula suuhun, kädet koskettaa kapulaa, palaa takaisin sivuille, koskettaa kapulaa, jes. Eli jes sana tulee aina eri kohdissa, ettei H opi ennakoimaan. Näillä opeilla tässäkin nyt eteenpäin!

Halise täyttää parin viikon päästä vuoden, eikä sillä ole vielä ollut juoksuja! Tänään toosa näytti siltä että saattaa olla juoksut lähestymässä. Toivottavasti alkaisi pian, jännittää että onko siinä jotain vikana kun ei ole vieläkään ollut yhtiäkään juoksuja tähän ikään mennessä. Kääk.

Nyt uudella seuraamis-, kauko-, ja kapulainnolla eteenpäin kotitreeneissä ja ensi kerralla nähdään ollaanko edistytty ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti