perjantai 6. lokakuuta 2017

Tokotreenit

Eilen illalla kävimme tokotunnilla ja harjoittelimme seuraavaa: ruutu, kaukot ja kontakti häiriössä.

Halise oli ensimmäistä kertaa treeneissä jotenkin rasittavan ympäristöstä kiinnostuneella tuulella. Yritti nuuskuttaa hallin lattiaa (tämä ei ole sallittua), ruutuun mentäessä palkkauksen jälkeen kävi ruudun takana olevia tavaroita haistelemassa (?!) ja oli tosi hektisen oloisella tuulella. No, päätin sitten että tällaisella kerralla ei jäädä odottelemaan omaa vuoroa kentälle vaan vien oman suorituksen jälkeen häkkiin odottamaan. Teen tätä kyllä muutenkin, mutta usein me odotellaan 50/50 häkissä ja kentällä. Toki pitää osata odottaa kentällä toisten touhutessa, mutta huomasin H:n vireydestä että tänään ei ole se päivä. 😄 Jotkut eivät varmaan edes huomanneet että H on jotenkin erityisen reaktiivisella tuulella, kun sekin oli (ehkä joidenkin silmissä) aika hienovaraista. Olen itse vaan niin hiiskatin tarkka, että höntyillä ei saa yhtään.
Halkku on kyllä tosi reipas häkissä odottelija, yhden ainoan kerran kesällä se vinkui häkissä, kun menin hallille koulutukseen ja otin H:n mukaan. Hallissa oli tuolloin paljon (äänteleviä) koiria ja jätin H:n toiselle puolen hallia. Sen kerran jälkeen ei ole ollut mitään ääntelyongelmaa. Pyrin menemään treeneihin niin hyvissä ajoin, että H ehtii olla häkissä ennen treenien alkua n. 10-15min. Haluan, että treenit alkaa täydellä rauhoittumisella ja rauhallisella mielentilalla.

No, sitten siihen mitä me tehtiin.

1) ruutu. Lähetin targetille, ensin niin että annoin vain käskyn "touch" ja H juoksi (lönkytteli) alustalle, pysähtyi hienosti ja heitin namin. Koutsi ohjeisti vähän innostamaan enemmän lähetyksessä, koska H:sta on paremaan. No, uudella yrityksellä otin pannasta kiinni ja vähän hetsasin "oo, kato mikä siellä, onko touch, vau ku hieno, joko mennään" ja silloin kun H kiskoi jo innoissaan, vapautin ja annoin touch käskyn (jälkikäteen mietittynä olisi pitänyt sanoa ruutuun, koska oli lukinnut targetin). Tällä kertaa meno oli ihan eri kaliiperia ja neitiltä ei vauhtia puuttunut ja pysähtyminen oli (minun silmissäni) täydellinen! Minulla itseasiassa itsellänikin on ruutunauha, mutta ei reunatörppöjä, joten en ole juurikaan kotona harjoitellut. Kai siihen törppöjen tilalle kävisi joku toinenkin esine..

2) kaukot. Ylpeyden aihe, nämä H tekee super hienosti! Olen saanut istu-seiso liikevaihdon pompun kautta ja näyttää hyvältä. Tähän sain nyt ohjeen että en enää pidä namia kädessä (vaikka annan käsiavun), vaan naks jälkeen palkka taskusta. Namit on tähän asti ollut kädessä siksi, että saan palkattua nopeasti, koska tämä on ollut työn alla ja uusi asia. Tästä ehkäpä videota tulossa! 😉

3) kontakti+häiriö. Häiriön laatua oli neljänlaista: liike, ääni, ruoka ja lelu. Lelu (ei yllättänyt) oli ruoan tullessa hyvänä kakkosena pahin. Kaikista muista paitsi röhkivästä possusta H selvisi mielestäni kivasti. Alkuun katsoi häiriön mutta sen jälkeen piti kontaktin perusasennossa hyvin. Näitä me olemme tehneet hävettävän vähän. Kontaktia kyllä kauppojen pihoilla ja eri koiratapahtumissa, mutta että tällaisia missä häiriö tapahtuu 30cm päästä. Täytyy ehdottomasti ottaa harjoituslistalle. Aion myös metronomin avulla mitata kauanko meidän normaali kontakti ilman häiriötä on, jotta saa osviittaa siitä mitä häiriön kera voi vaatia.

Tunnin päätteeksi laitoin H:n häkkiin, että sain kerättyä kamppeeni. Juttelin siinä vielä parin treenikaverin kanssa ja häkistä kuului kolahdus. Huvittuneet katseet treenikavereilta sai minutkin ihmettelemään mitä tapahtuu, niin sinne H oli kyljelleen heittäytynyt häkin lattialle ja laittoi nukkumaan. Jes, tämä on parasta antia. Harvoin H nukkuu/kyljellään häkissä makaa, yleensä häkkiasento on se, että H makaa ja leuka on maassa. Tai kippuralla. Nyt näkyi koko olemuksesta totaalinen rentoutuminen ja se oli paras juttu ehkä koko treeneissä, koska H vaikutti aika kiihkeältä muutoin, niin tällainen rentoutuminen oli paras näky. 😊 

Kuvia en ehtinyt ottaa, mutta laitan tähän torstai-aamun agilitytreeneistä kuvan. Voi kun H on niin kaunis ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti