sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Sunnuntaihöntsäilyt

Flunssani on alkanut sen verran helpottaa, että päästiin tekemään aamutreenit hallille. Päätin tehdä nyt kaikkea vähän suurpiirteistä, vauhdikasta ja hauskaa. Huomaan että Halisen on ollut hankala keskittyä viime aikoina, joten en näe järkeväksi ottaa nyt mitään pilkunviilausharjoituksia.

Ensimmäiseksi tehtiin liikkeestä pysäytyksiä niin, että otin H:n perusasentoon, heitin lelun ja vapautin lelulle, annoin hakea lelun. Toisella kerralla niin että heitettyäni lelun vapautin H:n lelulle mutta pysäytinkin kesken matkan ja pysähdyksen jälkeen vapautin lelulle uudelleen. Tämän jälkeen vapautin useasti lelulle ilman pysäytystä ja sen jälkeen teimme pysäytykset vielä kerran. Tätä harjoitusta ei voi tehdä kovin usein, kun H alkaa ennakoimaan. Tämä harjoitus oli ihan hyvä siinä mielessä, kun se karkasi lenkillä eikä totellut pysäytystä. Pienet muistuttelut siihen myös :)


Pysäytysten jälkeen tehtiin piiiiitkästä aikaa ruutu-treenit. Ruutua ollaan harjoiteltu ehkä kolmesti tätä ennen. Olisi pitänyt enemmän miettiä mitä tehdään, kun keskityin nyt liikaa targetille osumiseen, kuin että olisin voinut vaatia vauhtiakin. Olisin voinut hetsata lähdössä ja innostaa enemmän. Nyt ruutuun meno oli vähän lönkyttelyä, vaikka ollaan me joskus tehty vähän vauhdikkaampiakin ruutuja. Hienosti Halise muisti tämän harjoituksen  ja parin muistutuksen jälkeen en käyttänytkään enää target-käskyä (touch) vaan ruutu-käskyä. Ensimmäisellä ruutuun käskyllä H pysähtyi ja ihmetteli, annoin sen pohtia itse ja lopulta se tarjosi targetille. Superpalkat tästä ja seuraavat toistot menikin ruutu-käskyllä suoraan. Pitäisi ottaa tätä ohjelmistoon tiuhemmin, niin voisi kokeilla ilman targetia..Viimeisenä treenattiin agilityn takakiertoa. Saimme kotiläksyksi tehdä harjoituksia, joissa lähetän H:n takakiertoon ja samalla lähden itse jo toiseen suuntaan juoksemaan. Palkkasin lelulla, koska assaria ei ollut näissä treeneissä mukana ja heitin lelun heti esteen eteen, kun itse jo juoksin lujaa toiseen suuntaan. Aluksi piti auttaa enemmän ja odottaa että H pääsee esteen kohdille ennen kuin lähdin itse juoksemaan. Lopulta saatiin tehtyä hyviä harjoituksia ja H ei keskeyttänyt ja lähtenyt minun perään, vaan suoritti esteen! Jee! Outoa, että tämän murrosiän keskellä silti H on kiinnostuneempi minun sijainnista kuin agilityesteiden tekemisestä. Kai se silti on vielä vähän äiskän tyttö ;)

Ensi viikolla meillä onkin monenmoista tiedossa, kun on toiset uinnit, tokotreenit ja agility. Tänään täytynee yrittää vielä puristaa virrat pois, että ehkä huomenna työpäivän aikana jaksaisi neitokainen levähtää..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti