sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Agilitytreenit

Kävimme Halisen kanssa tekemässä pienet aksatreenit eilen. Ohjelmistossa oli keinua, hypyntarjoamista ja päätin myös kokeilla peruuttamista A-esteelle. Haaveena kyllä olisi opettaa kontaktit läpijuoksuna, eikä pysähdyksellä.

1) Ensiksi laitoin keinun painavamman pään alle kaksi hyppyesteen siivekettä, jotta keinun kevyt pää jää vähän ilmaan. Olemme tehneet tätä harjoitusta aikaisemminkin, joten jätin nyt n. 20-30cm keinun pään ylös. Tässä harjoituksessa tarkoituksena on siedättää pentua keinun ääneen sekä liikkeeseen.

Istuin keinun suuntaisesti ja houkuttelin Halisen selän takaa keinulle:Liikutin kättä keinun päälle, jotta Halise astuisi tassuilla keinulle:


Halise kiipeää keinulle ja palkan heitän keinun eteen. Ohjaan kuitenkin liikkeen kädellä loppuun asti ja palkka vasta sitten. Käsiohjausta ei tosin tarvinnut enää parin toiston jälkeen.  Tässä olisi ollut hyvä olla target käytössä, johon olisin palkan heittänyt. Mutta meni myös näin!


Keinuharjoituksia tehtiin muutamia ja Halise muisti hienosti edelliseltä kerralta, mitä tässä oikein pitää tehdä. Niin hieno pentu! Näissä tilanteissa kyllä tulee niin hyvälle mielelle, kun huomaa että H tykkää tehdä ja vieläpä osaa taitavasti! Muutaman onnistuneen harjoituksen jälkeen Halise keksi itse paremman ja nopeamman tavan saada nami:


..Suoraan hyppy keinulle edestä päin. En ehtinyt estää, enkä myöskään palkannut tästä, koska tämä ei ollut nyt se mitä haetaan. Tämäkin varmasti olisi ihan toimiva harjoitus, että H paiskaisi keinun etutassuilla edestä päin, mutta nyt tuntuu paremmalta vaihtoehdolta tehdä kierrättämällä selän takaa.

Blogissa on ollut taukoa kun jostain syystä tämä ei ole antanut julkaista postauksia. Ja "tallennettuja" postauksia oli hävinnyt kolme! Harmi, tämänkin agilitytreenipostauksen jatkeeksi olin kirjoitellut pitkät sepostukset muitakin asioita. Höh. Nyt täytyy yrittää selvittää ongelmaa ja kirjoitella taas uusia tekstejä hävinneiden tilalle.

-Maiju
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti