maanantai 3. heinäkuuta 2017

Rallyhöntsäilyt


Hemppistelyä kukkameressä 

Hmm.. pakko myöntää, että pieni rallykärpänen on päässyt puremaan! Ehkä sen takia, että paljon rallyliikkeiden tyylisiä temppuja ja tehtäviä tehdään jo muutenkin, koska ne ovat pennun mielestä superkivoja. Kaikki kiertämiset, käännökset, pyörähdykset, pujottelut, välissä kulkeminen, liikkeen seuraaminen, vaikuttaa olevan Halisen mielestä tosi hauskoja. Näissä kun on vauhtia mukana, niin se kai siellä kiehtoo! 

Seuraamista

Kävin pari viikkoa sitten Vividin kanssa rallyvalmennustunnilla ja siellä harjoiteltiin erilaisia käännöksiä ja puolen vaihtoja jalan ali. Näitä samoja harjoitteita olen ottanut ohjelmistoon pennun kanssa ja näissä treeneissä Halisen häntä heiluu eniten. Ihmisen liikkeiden seuraaminen tuntuu tulevan Haliselle melko luontevasti. Esimerkiksi seuraamisessa Halise pysähtyy kun itsekin pysähtyy ilman erillistä vaatimusta, tätä se on tehnyt alusta asti. Samoin jos itse hiipii/kävelee hiljaa, Halisekin kävelee hiljaa jne.


Puolen vaihto jalan ali


Rallytreenejä ollaan tehty tuossa meidän lähellä sijaitsevalla nurmikentällä. Ohjelmistossa on ollut puolen vaihto jalan ali (vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle), seuraamisessa käännökset myötä- ja vastapäivään (oikealla ja vasemmalla puolella), tulppaani ja valkovuokko käännökset, koira eteen istumaan ja siitä kiertämällä takaisin vasemmalle sivulle, koiran istuessa paikallaan kierto koiran ympäri ja täyskäännöksiä kumpaankin suuntaan. Seuraaminen ei ole vielä kovin tiivistä, mutta ajatuksena onkin ollut opetella pohjia ja opettaa käsimerkkejä erilaisiin liikkeisiin. Seuraaminen vasemmalla puolella on myös huomattavasti vahvempi kuin oikealla (täysin itseaiheutettua), mutta tätä en ole niin kauheasti lähtenyt edes muuttamaan nimen omaan tokon takia. Tietenkin seuraamista oikealla puolellakin tehdään, mutta itselle se vasen puoli on luontevampi. Esimerkiksi lenkillä on jotenkin helpompi kulkea koira vasemmalla puolella (kiitos tokon :D)Seuraamista lukuunottamatta liikkeitä joissa tarvitaan vahvaa perusasennon osaamista ei olla juurikaan tehty, koska PA on meillä vielä harjoittelun alla (tässä kylläkin eilen saatiin tehtyä pieni läpimurto, kun olen jumittanut tuossa harjoituksessa enkä ole päässyt tietyn vaiheen yli eteenpäin; nyt Halise tulee jo laatikon päällä kiertämällä viereen, jes!).

Liikkeisiin pääsee tarkemmin tutustumaan täällä :

 http://www.rally-toko.fi/sivusto/rally-toko/kyltit-2013.html

Me tehdään kaikkia liikkeitä siis käsiohjauksella, joka on varsinaisissa kisoissakin sallittua. Luokkien mentäessä ylemmäs käsiavut tietenkin menevät maltillisemmaksi, mutta alokasluokassa onneksi saa vielä antaa selkeitä käsiapuja ja kehuja. Tästäkin syystä rally tuntuu mukavalta lajilta, kun kesken suorituksen saa koiraa kehua ja kannustaa. Rallystä meillä ei kyllä ole kisasuunnitelmia (vielä), mutta itse en näe mitään estettä harjoitella pohjia erilaisiin lajeihin. Ja kun tämä pentu imee itseensä taitoja kuin pesusieni, niin haluan käyttää hyväksi innokkuuden oppimiselle.

Luoksetuloa, melkein perillä..Tästä vielä istumaanmeno hienosti, kuvaa en ladannut siitä, koska koiraa ei juurikaan jalkojeni takaa näkynyt :D

Sain ostettua heinäkuulle muutaman kisapentuvalmennuksen, joten päästään tasoisemme seuraan harjoittelemaan :D Mukavaa saada mahdollisimman paljon näitä tunteja ja kokemuksia muiden kanssa treenaamisesta jo heti alkuvaiheessa. Uskoisin että näistä tunneista jää paljon käteen ja harjoituksia voi tehdä kotona tai treeniksellä itsenäisissä harjoituksissa.

Sunnuntaina kävimme Vaajakoskella koiria leikittämässä ja ottamassa valokuvia. Halise oli vaan harmillisen väsynyt (ei nukkunut päikkäreitä ennen lähtöä), joten se ei paljoa jaksanut takapuoltansa liikuttaa :D Kiinnostuneena se kuitenkin katseli kun Vivid juoksi frisbeen perässä, mutta ei itse jaksanut liittyä leikkiin mukaan.


Halise seurailee tarkasti Vividin työskentelyä

Samanlaiset ilmeet! 


Ihana kaksikko <3

Vivid palauttaa frisbeetä ja Halise tarkkailee.. 
Ihanaa alkavaa viikkoa kaiken karvasille ystäville! :)

-Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti