keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kaulapannan ohjeet

Halusin tehdä Haliselle treenipannan, joka on helppo sujauttaa päähän/ottaa pois. Lenkillä suosin pistolukkopantaa, koska se kuitenkin tuntuu vähän turvallisemmalta kuin puolikuristava panta, joka on kuitenkin löysimmillään sen kokoinen että sen läpi pää mahtuu. Tosin, eihän sen silloin pitäisi mahtua, kun se kiristää, mutta anyway.. Pitemmittä puheitta, pantaohjeisiin! Googletin netistä puolikuristavalla pannalla ohjeita ja yhdistin niistä meille sopivimman.


Uusi panta! 1) Ensimmäisenä otetaan koiran korvien takaa tiukka mitta. Itse vähensin tästä mitasta pari senttiä. Seuraavana leikkasin naylonnarusta mitan suuruisen pätkän+kääntövarat päihin muutaman sentin. Tämän vaiheen päätyttyä meillä pitäisi olla korvien takaa otetun mitan mukainen pätkä naylonnauhaa, johon on ommeltu kumpaankin päähän D-lenkit.3) Seuraavaksi leikkasin softshellistä naylonnauhan (jossa D-lenkit) mittaisen palan. Huom! Tähän jätin myös pari senttiä ylimääräistä, koska käänsin softshellin päät ennen kuin aloin ompelemaan sitä kiinni naylonnauhaan.4) Nuppineuloitin softshellin kiinni naylonnauhaan. Ompelin shoftshellin nayloniin kummankin reunan erikseen.

Tässä vaiheessa oli hieman ongelmia, kun softshell jousti niin paljon, että lähti ompelukset menemään vähän kieroon.. 5) Tämän jälkeen ompelin softshellin reunojen päälle koristenauhan

6) Kiristysosion naylonnauhan sopivuuden testasin suoraan koiran kaulaan. Ennen ompelutöitä poltin kummankin pään naylonnauhasta, ettei se lähde purkautumaan..

Tämä mitta oli itseasiassa sitten loppupeleissä turhan pitkä. Jouduin leikkaamaan omepelun jälkeen päitä ja polttamaan päät uudelleen. 

7) Naylonnauha pujotetaan D-renkaista ja ommellaan kiinni (muista pujottaa O-rengas).Lisäksi O-rengas ommellaan nauhaan niin, ettei se valtoimenaan ajelehdi pannassa ja kilistele D-renkaita vasten.Tältä se näyttää valmiina suoraan ylhäältä kuvattuna

Lopputulos on mukavan pirtsakka ja onneksi myös sopiva! Itse tekemisessä on parasta se, että saa itse valita materiaalit ja tehtyä persoonallisia töitä :)


Softshell ei ollut ehkä helpoin materiaali pannan tekemiseen, koska se jousti niin paljon. Nayloniin ommeltaessa se venyi ja lopputulos ei ole aivan niin suora kuin se olisi ollut joustamattomasta kankaasta. Säänkestävyyden vuoksi tämän materiaalin halusin. Ajatuksena olisi tehdä Vividille samoista materiaaleista pistolukkopanta ja haaveilen myös uusista talutushihnoista. Saa nähdä riittääkö kärsivällisyys tehdä hihnoja tästä samasta materiaalista!

Hintaa pannalle tuli n.3- 4€

-softshell 11.90€/metri (tähän käytin 6cm x 26cm palan)
-naylonnauha 1,30€/metri (tähän käytin n. puoli metriä)
-koristenauha 2,20€/metri (tähän käytin n. 24cm)
-D-lenkki 90sent/kpl (tähän meni 2)
-O-lenkki muistaakseni 60 sent/kpl (tähän meni 1)

Ylijäämämateriaalit tulee käyttöön pantojen/hihnojen/muiden käsitöiden muodossa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti