lauantai 26. elokuuta 2017

Toinen virallinen tokokoe

Tänään käytiin Vividin kanssa sen toisessa virallisessa tokokokeessa Muuramessa. Ensimmäinen tokokoe oli helmikuussa Jyväskylässä ja se jäi harmittamaan oman kömmähdyksen takia. Saimme kuitenkin ykköstuloksen silloinkin, joten harmitus ei onneksi niin suuri ollut mitä olisi voinut olla. Ekassa kokeessa siis annoin noutokapulan Vividille liian kaukaa, ja se joutui nousemaan ottamaan sen vastaan, jäi seisomaan kapula suussa ja tiputti kapulan ja minä vielä nostin sen :D Eli kapulan pito ei mennyt ihan niinku strömsössä. Tällä kertaa onneksi tilanne oli toinen.
Lisähaastetta myös meidän suoritukseen toi se, että Lyylillä on juoksut ja Vivid on ihan dingdong koko koira. Vinkuu, kuolaa, läähättää ja ajatukset on jossain aivan muualla kuin tokohommissa. Olin vähällä perua koko menemisen, mutta viimeksi samasta syystä peruin, niin ajattelin kuitenkin kokeilla. Eilen illalla olin ihan hermona, kun ärsytti niin paljon tuon sählääminen kun tietää että se osaa, mutta hormoonien takia käyttäytyy kuin mikäkin sählä. Luoksepäästävyydessä vinkui ja nuuhki ilmaa ja olin vähällä viedä autoon koko koiran! Ärsytti niin paljon, kun ei osannut käyttäytyä. Ennen meidän yksilökoetta kävin heittelemässä sille frisbeetä ja tein temppuja, niin sen jälkeen se oli ihan elävien kirjoissa ja näytti ihan omalta itseltään. Hyvä niin, koska todennäköisesti olisi ykköstulos jäänyt saamatta jos ei olisi ollut aivot mukana touhussa.1) Paikkamakuu 10
Arvosanasta huolimatta tämä paikkis oli ehkä surkein minkä Vivid on tehnyt koskaan. Se ilmeisesti pelkäsi vieressä olevaa koiraa, ja se yritti kääntää päätään niin ettei edes sivusilmällä näkisi koiraa ja lipoi hermostuneena huuliaan, näin ollen katsekontakti minuun ei ollut mistään parhaimmasta päästä. Kuitenkin asento pysyi samana, ei liikkunut eikä itse aiheuttanut häiriötä. Vieressä olevista koirista lähti ääniä, jotka vissiin herkkää Pihviä jänskätti. Onneksi ei kuitenkaan mitään ikävää  tapahtunut, kuten ekan ryhmän paikkiksessa; siellä koira kävi toisen paikkiskoiran kimppuun. Todella kurja tilanne, joka onneksi ratkesi nopeasti.

2) Seuraaminen 8½
Seuraamiseen olen ihan tyytyväinen, koska kuvittelin sen olevan astetta kamalampaa ajatusten harhailujen vuoksi. Olihan se nytkin keskinkertaista; välillä katsekontakti hävisi kokonaan ja yleisilme ei ollut niin innokas kuin muissa liikkeissä. Mielestäni perusasennot olivat hyvät ja seuraamiskohta hyvä, ettei lähtenyt harhailemaan. Aika kovaan ääneen kyllä karjaisin sille vauhdinmuutoksissa käskyt uudelleen, että herra pysyisi vähän maanpinnalla :D

3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Tässä erehdyin antamaan typerän hienovaraisen vartaloavun josta lähti piste pois. Muuten mielestäni hyvä; V jäi täpäkästi ja suoraan maahan, piti katsekontaktin ja yleisilme oli mielestäni reipas ja iloinen.

4) Luoksetulo 10
Voihan luoksetulo! V on alkanut törmäämään minun jalkaani luoksetulossa, kun pyydän sen suoraan viereeni. Olen sitä yrittänyt kitkeä pois, mutta se on juurtunut sen mieleen liiankin hyvin. Tosin, nyt kesällä en ole tehnyt Vividin kanssa juuri mitään, koska energia ja aika on mennyt pennun koulutukseen. Aktiivisemmalla koulutuksella todennäköisesti olisin saanut kitkettyä pois tuon törmäämisen, mutta siihen nyt jatkossa huomio. Summa summarum, jouduin siis vaihtamaan luoksetulon eteen ja siitä vasta käskystä viereen. Nyt muutama viime päivä (hyvissä ajoin aloitettiin valmistautuminen kisaan) tein luoksaria vain eteen. Ihmettelin suuresti, että miksi V tulee tänne-käskyllä, mikä sille on varma kuin vesi, tulee typerästi sivuttain eteeni/viereen. Ihan kuin olisi menossa perusasentoon, mutta jättää puolitiehen. No, tätä harjoittelin ja päättelin että johtunee siitä, että luoksarit teen AINA sen kanssa niin, että pyydän suoraan viereen ja nyt se on hämillään siitä. Jatkoin harjoittelua ja ongelma jatkui. Ärsytti. Sitten tajusin mistä se johtuu. Tein kisanomaisia luoksareita, eli pyysin eteen, siitä viereen ja sitten palkka. Eli Vivid ennakoi viereentuloa ja tarjosi tuollaista välimallia, koska viereen kuitenkin pitää mennä ennen palkkaa. Fiksu koira, typerä ohjaaja. Onneksi ehdittiin tehdä muutamia luoksetuloja onnistuneesti ja yhdet vielä kisa-aamuna. Ja hyvinhän se meni sitten kokeessa; täydellisen nopea ja terävä vauhti suoraan eteen ja erinomainen perusasento sen jälkeen. Jee, hieno Pihvi <3

5) Noutoesineen pitäminen 10
Nyt meni kapulan pito erittäin mallikkaasti. Tein esineen pidon edestä. V otti kapulan täpäkästi, piti sen suorassa ilman pään kääntymisiä/pureskeluja ja antoi käskystä kapulan heti pois. Erittäin hieno suoritus!

6) Kauko-ohjaus 10
Kaukot meni ihan perushyvin, suorat ja hyvät liikkeenvaihdot. Itse toivoisin lisää nopeutta ja täpäkkyyttä V:n kaukoihin. Tästä "ärsyyntyneenä" olenkin opettanut Haliselle kaukoja tarjoamisen kautta, ja ollaan saatu niistä enemmän mieleiset. Vivid tekee kyllä liikkeet puhtaasti ja kauniisti, mutta itse tykkään että liikkeet ovat nopeat.

7) Estehyppy 10
Tätä käytiin eilen hienosti viime tingassa treeniksellä vielä harjoittelemassa ja muistuttelemassa mieleen. Pitemmän tauon jälkeen Vivid jää hypyn jälkeen eteeni norkoilemaan ja vähän kyselemään että mitäs sitten, tuunko viereen vai hypitäänkö lisää. Nyt meni mallikkaasti; nopea hyppy ja suora sivulletulo.

8) Kokonaisvaikutus 10
Saatiin kehuja erittäin mukavan näköisestä työskentelystä. Yritinkin nyt jättää oman järkyttävän jännityksen taka-alalle ja keskittyä hymyilemään ja liikkumaan itse rennosti. Viime kisoissa olin ihan paskajäykkänä ja Vividkin vaistosi ettei nyt ole kaikki ihan niinkuin normitreeneissä kuuluisi olla. Onneksi tämä tuotti tulosta ja saatiin kokonaisvaikutuksesta täysi kymppi :)Yhteispisteet: 193,5 ja sijoitus 3/7. Lisäksi saatiin kunniapalkinto! Ei yhtään hullumpi päivä. Seuraavat kisat todennäköisesti lokakuun puolella, kunhan Lyyli on juoksunsa juossut ja Vivid päässyt niistä yli sekä ollaan saatu luoksetuloa vähän vietyä eteenpäin. Seuraavasta ykkösestä tulisi koulutustunnus ja luokanvaihto avoimeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti