torstai 7. syyskuuta 2017

Mitä ei koiranomistaja harrastusten eteen tekisi?

Viime yönä heräsin ihan kamalaan poskiontelosärkyyn ja muutenkin olosta päättelin että kipeäksi olen tullut. Aamupäivä menikin nukkuen ja särkylääkkeitä nappaillen. Iltapäivällä olisi tiedossa agilitytreenit ja heti perään paimennus. Vesisadetta luvattu ja tiedossa olisi siis kipeänä vesisateessa tönöttämistä. Kertaakaan en silti edes miettinyt etten menisi, koska kyllä nyt aina yhden harrastusiltapäivän jaksaa vaikka "vähän" joka lihasta kolottaakin. 😅Edes nyt tätä kirjoittaessa peiton alla hytisten ei kaduta yhtään, oli taas tosi mukavia treenejä ja paljon opittiin uutta!

Aloitimme siis nyt Halisen kanssa pentuagilityryhmässä, jossa käydään pennuille sopivia harjoitteita läpi. Tänään ohjelmassa oli hypyn tarjoamista(ilman rimaa tai puoliympyrää, pelkästään siivekkeiden läpi) ja hyppytekniikkaa sellaisen "hyppykujan" avulla. Varsinaisten hyppyjen sijaan maassa oli niitä puoliymprän muotoisia härveleitä joiden nimeä en vieläkään tiedä? 😄 Haastetta Haliselle tähän ryhmään tuo se, että samoissa treeneissä käy myös Jekku (H:n veli), jonka kanssa on totuttu leikkimään ja riehumaan. Kerran treenien aikana yritti lähteä Jekkua jahtaamaan, ja tämäkin ihan omaa syytäni, kun en ollut tilanteessa ihan hereillä. Huomasin kyllä ettei itselläni ollut mikään paras vire päällä ja tuokin karkaamisyritys ajoittui omaan koomailuhetkeen. Jotenkin oli nyt vähän haasteita itselläni heittäytyä mukaan.
Halise kyllä taas antoi parastaan ja sai kehuja hyvästä vireestä ja tarjoavasta tyylistään. Hypylle tarjosi mm. peruuttamista ja häpeämistä (tassu kuonon päälle) 😅. Hypyn tarjoaminen meni oikealta vasemmalle paljon paremmin kuin vasemmalta oikealle. Olen kyllä yrittänyt tätä harjoitella kummaltakin puolelta,mutta aloin miettimään että olenko nyt kuitenkaan muistanut vaihtaa hyppysuuntaa, kun olen vaihtanut vasemmalta siivekkeeltä oikealle. Onko tässä nyt takana isompikin aivopieru 😂
Mutta näitä lisää. Tosin tuota hyppykujaa ei kannata kuulemma tehdä enempää kuin kerran kolmeen viikkoon max, joten se nyt ei tule kovin aktiiviseksi liikkeeksi meidän ohjelmistoon.

Treeneissä välillä pidin Halisea irti ja välillä taas kiinni, koska se viime perjantain karkaaminen vieläkin kalvaa mieltä ja en enää niin sokeasti luota Haliseen. Kyllä tuolla omalla vireellä on vaan ihan älyttömän suuri merkiys eikä oma keskittyminen saisi herpaantua. Ajattelin jatkossa keskittyä siihen enemmän, että teen ihan täydellä vireellä vähän ja sitten H häkkiin, koska nyt olen saattanut antaa H:n vaan hengailla juttujen välissä ja silloinhan ne ajatuksen (lue: koiran) karkaamiset tapahtuu. Eli, skarppia itelle!

Agilityn jälkeen sitten lähdettiin suoraan paimennustouhuille. Tämä oli nyt kolmas kerta lampailla ja taas mentiin asioissa vähän eteenpäin. Alkuun saimme hieman teoriaopetusta ennen sytyttelyä. Tähän paimennusuran alkuun ei oikein voi vielä muuta tehdä, kun antaa pennun syttyä, niin tekeminen on vielä sellaista höntsäämistä. Toki, ihanaa höntsäämistä onkin. Ihan mielettömäm koukuttavaa, kun seuraa Halisea ja huomaa joka kerta eroja käyttäytymisessä. Tänään oli selvästi meno vähän rauhoittunut edellisestä, ja H lähestyi lampaita rauhallisesti, häntä alhaalla. Välillä olisi intoutunut jahtaamaan, mutta silloin pyysin Halisen luokseni tai odotin että rauhoittuu liinassa (lopettaa kiskomisen). Itse olen kyllä vieläkin koko touhusta pihalla kuin lumiukko, mutta onneksi koutsi antaa koko ajan ohjeita mihin suuntaan lähteä liikkumaan ja jos pitää lyhentää/pidentää liinan mittaa.
Innolla odotan jo seuraavaa kertaa, tämä on tosi mielenkiintoista. Seuraavan kerran mennään syyskuun lopulla, joten tässä kolmen viikon tauon aikana kaikenlainen kehittyminen suuntaan jos toiseen on mahdollista. Jännittävää on nähdä miten H reagoi lampaisiin ja siihen touhuun seuraavalla kerralla.

Huomenna pitäisi vielä puristaa tokotreenit ja sen jälkeen saa luvan kanssa sairastaa 😄 Huomiselle pitäisikin hankkia vielä tunnarikapulat jotka on Haliselle ostamatta. Jyväskylässä starkki myy tunnarikapulan kokoista (2cm x 2cm) rimaa josta itse sahaamalla (jes, odotan tätä innolla) ajattelin tunnarikapulat huomiseksi väsätä 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti